Blog

En “røv-go'” beslutning!

Hvor bevidst er du lige når du står i dit lokale supermarked og skal handle køkkenruller eller toiletpapir? Mange af os tjekker lige pris og antal lag/sugeevne, og derefter ryger en vilkårlig pakke ned i indkøbsvognen. Men forhåbentlig vil det følgende få dig til at medtænke to nøgleord næste gang du skal handle toiletpapir og køkkenruller.

1. Ubleget!
Ja, den er god nok – langt det meste toilet-/og køkkenrullepapir der findes på markedet er blevet behandlet med blegemiddel… Og hvor fedt er det lige hvis du tænker efter? De fleste forbinder nok umiddelbart blegemiddel med lettere smertefuld hår-farvning eller et noget nær selvlysende smil, og ikke med det som vi bruger på toilettet eller til at tørre juice op eller tørre hænderne med. Det kommer netop som en overraskelse, at blegemiddel bestemt ikke er ren sundhed for hud eller miljø – så dit nye ‘buzz word’ for fremtiden vil være ubleget toilet- og køkkenrullepapir.

2. Mærkninger!
Ja, papir er en vare der kan genbruges, og toilet- og køkkenrullepapir med en vis procentdel af genbrugspapir er langt mere hensynsfuld for miljøet end eksempelvis toiletpapir af ny papirmasse. Faktisk kan du finde det nordiske miljømærke ‘Svanemærket’ eller det europæiske miljømærke ‘Blomsten’ på visse toiletpapir-/køkkenrulle-pakker, og det er din garanti for, at der stilles krav til, at papiret skal være delvist eller 100% genbrugspapir, eller at papiret skal stamme fra et bæredygtigt landbrug.

Så husk lige at holde øjnene åbne næste gang du skal handle papir til enten køkkenet eller toilettet – for du kan jo lige så godt tage den bæredygtige og bevidste kasket på når du handler!