Blog

Forårsplanter du kan spise

Foråret er endelig her, og naturen er begyndt at vågne op fra vinterhiet. Alt bliver grønt, og det betyder, at masser af sunde og spiselige ting vokser frem i vores natur. Forårsplanterne i april og maj er fulde af kraft og vitaminer, så hvis du godt kan lide blomster, urter og krydderurter, vil FairStyles gerne dele, hvordan du kan samler, tørrer og bruger dem!

For det første er meget vigtigt at lede efter urter på steder, hvor der ikke er forurenet, f.eks. i skoven, på engen, ved stranden eller i en have, som ikke er sprøjtet. De urter du kan plukke langs med vejen er ofte forurenede af bilos – og dem du kan plukke langs med en mark vil ofte være ramt af sprøjtegifte fra marken (hvis det ikke er økologisk landbrug).

Hvis du vil bruge dine urter til te eller andet, er det en god idé at plukke dem i tørvejr. En tør plante bevarer sin virkning, og den mugner ikke så let som en våd. Det er allerbedste tidspunkt at plukke urter er fra sidst på formiddagen, når duggen er borte, til sidst på eftermiddagen før duggen falder.
En del af urterne kan du også lave te af, mens de er friske, f.eks: kløver (rød og hvidkløver), rose (hunderose), mynte (f.eks. vandmynte, som vokser ved bække, søer og åer), kamille (skivekamille er begge gode), lindeblomster, hyldeblomster (kun blomsterne – bladene er giftige!), brændenælde (god til te og indeholder mange vitaminer), brombærblade (bladene har lidt smag af brombær), gul snerre (Jomfru Marias sengehalm) og lyng.

Sebastian Jensen fra Nørrebro Bryghus, anbefaler stærkt anbefale at tilføje følgende til din mad; ramsløg, skovsyre, løgkarse, ærteskud, strandsennep og potulak, som du også kan finde i skoven allerede nu. Det vil gøre mad fantastisk samt at opnå naturlige vitaminer.

Vi ønsker også at dele Urtekalenderen med dig, så kan du se hvornår de forskellige planter kan samles ind!


Vi elsker tanken om at man kan spise løs af skoven, og planlægger allerede nu at drage ud i den danske natur! Hvad med dig? ☺