Blog

I sidste uge hos FairStyles: Mød praktikanten

Screen Shot 2015-02-13 at 13.56.42

Hej alle sammen

 

 

Jeg hedder Sheena, og jeg er FairStyles’ nye virksomhedspraktikant. Jeg har en kandidat i engelsk med profil i oversættelse og formidling. Puha, det er lidt af en mundfuld, men det betyder bare, at jeg kan noget med sprog. Jeg har også været på et lille kursus i online markedsføring, og det er herigennem, jeg har mødt Charli, der jo ejer FairStyles og My Fair Shop, og som havde brug for en hånd til lidt forskellige opgaver. De næste otte uger skal jeg lave bl.a. webarbejde, blogindlæg og oversættelse hos FairStyles og My Fair Shop. Jeg kommer også til at lægge ting op Instagram og Facebook, så måske ser I mig derinde. Min egen Instagram er @itssheenak, hvis det skulle have interesse. Dette første blogindlæg fra min side af kommer til at handle om min første uge. Den har været action-packed, så jeg håber, I vil læse med.

 

Tirsdag 3. april

Charli og jeg mødtes kl. 11 inde ved butikken Fair Nomad Society i St. Kongensgade. Hun startede med at fortælle lidt om missionen bag FairStyles og My Fair Shop. Charli er et powerhouse af energi, erfaring og historier, og det er sindssygt inspirerende at følge med i. Jeg blev vist rundt i den lækre butik, som Charli deler med to andre selvstændige kvinder – Naked Society, der laver livstils- og interiørprodukter af genbrugte materialer fra Afrika, og Nomad Living, der sælger unikke, håndlavede interiørprodukter og accessories af økologiske materialer. Charlis My Fair Shop sælger alt fra tøj og beauty-produkter til bambussugerør og kaffekopper. Alle produkter er naturligvis bæredygtige. Butikken er smukt sammensat af alle disse skønne produkter, og jeg blev ramt af en enormt inspirerende følelse, da jeg kom derind. Jeg elsker nips og interiør, så jeg følte mig straks godt tilpas i disse luksuriøse omgivelser.

I løbet af dagen fik jeg indblik i webshoppens backend og det at stå i butik – jeg har aldrig prøvet at stå i butik, så selvom det var helt lavpraktisk, så var det ret sjovt. Charli havde også nogle pakker, der skulle sendes, så vi fandt produkterne frem og pakkede dem fint ind til kunderne. Der var desuden en bunke nyt tøj, der skulle oprettes i kassesystemet, og der tog jeg billeder og oprettede kategorier for alle størrelserne af et givent stykke tøj. Jeg mødte også to af Charlis samarbejdspartnere – Vibe Obel fra Plastic Change og Frantz Byrch Pedersen fra Not Just Bamboo. Det er så fedt at høre folks historier og se ildhuen, når de fortæller dem. Charli og jeg sluttede dagen af med at dekorere butiksvinduet med produkter fra My Fair Shop. Vi blev hurtigt enige om, at der skulle skrald på farverne, og at nogle af de mere afrikanskinspirerede stykker tøj var perfekte til det. Det blev et superfedt vindue, og det var rigtig sjov at lede butikken i gennem for ting, der kunne passe til temaet, der ligesom var centreret rundt om de farverige kreationer.

Bæredygtighed i Store Kongensgade

Bæredygtighed i Store Kongensgade

Det var en rigtig fed første dag, og jeg er så spændt på at se, hvad de næste mange uger vil bringe med sig af udfordringer, erfaringer og oplevelser. Dog stod jeg tilbage med en del spørgsmål, som jeg er sikker på, at mange af jer også har.

  • Hvad er bæredygtighed?
  • Hvad betyder det for vores fremtid og vores klode, hvis folk ikke begynder at tænke mere bæredygtigt?
  • Hvordan kan jeg som forbruger gøre en forskel, og hvordan ved jeg hvilke produkter, der egentligt er bæredygtige? Er der skjulte fælder?

Spørgsmålene er mange, og tiden er knap, men jeg håber at få mere indsigt i denne jungle af bæredygtighed i løbet af den næste måneds tid.

 

 

Onsdag 4. april

I dag har Charli, Vibe og jeg været til presseevent hos Birkenstock, der snart lancerer en ny hudplejeserie. Vi blev mødt af Stine, der engang har været Charlis assistent, men som nu har sit eget PR-bureau og som stod for eventen. Der blev serveret morgenmad, der indeholdte ingredienser, som også var at finde i hudplejen – smart! Diverse bloggere og influencers var inviteret til eventen, og jeg fik mig bl.a. en god snak med Helene fra Pudderdåserne, som jeg har fulgt på Instagram et stykke tid. Yara fra Birkenstock i Tyskland stod for præsentationen af denne ”all natural”-hudplejeserie. Hun var rigtig sød og veltalende, og hun præsenterede produkterne på en måde, som var nem at forstå. Vi fik lov at prøve produkterne, som var lækre, og jeg fornemmede en generel begejstring for en helt naturlig hudplejeserie. Dog stillede spørgsmålene sig i kø hos mig, da snakken faldt på ”natural” vs. ”organic”. Hvad er forskellen? Er det ene bedre end det andet? Som almindelig forbruger er det en jungle at finde rundt i alle disse mærker og certificeringer, og jeg har ligesom mange andre nok set ”natural” som et synonym for ”organic”, hvilket jo så er ret problematisk. Der må være rigtig mange af sådanne misforståelser i branchen, og derfor bad Charli mig om at arbejde videre på den liste over certificeringer, der er at finde på her.

Vi fik en rigtig fin goodie-bag med en håndcreme, fodcreme og et par lækre sokker. Tusind tak til Birkenstock for et fint arrangement!

Fin præsentation af de nye Birkenstockprodukter

Fin præsentation af de nye Birkenstockprodukter

Bagefter gik vi ned på en café og arbejdede videre. Jeg kiggede mere på certificeringer, og Vibe og Charli planlæggede møder. Det er interessant for en lidt for struktureret akademiker som mig at se, at produktivitet ikke behøver at være planlagt ned til mindste detalje, og jeg har en idé om, at ingen dage hos Charli bliver ens. Det, tror jeg, er en sund ændring i forhold til akademikerlivet, som jeg absolut ikke savner, så jeg glæder mig til at se, hvad der kommer til at ske i morgen.

 

Torsdag 5. april

Jeg tog hjem til Charli kl. 10, hvor vi bl.a. skulle arbejde på blogposts og oversættelse af My Fair Shops hjemmeside. Jeg brugte en del af dagen på at researche bevægelsen Fashion Revolution, der her i april afholder en række events for at støtte op om kampen om en mere transparent og bæredygtig modeindustri. My Fair Shop skal være med til eventen den 28/4, så jeg skrev et blogindlæg om initiativet – det kan findes her. Ud over at lære mere om de initiativer, der kæmper for en mere bæredygtig verden, så lærte jeg også mere om Shopify, for jeg skrev blogindlægget direkte derinde. Det er rimelig intuitivt, og det er en fin kompetence at udvikle, for jeg har på fornemmelsen, at mange virksomheder bruger Shopify til deres back-end. Jeg har aldrig arbejdet i Shopify før, og jeg er virkelig taknemmelig for, at Charli tog en chance, da hun valgte mig på trods af, at der er ting, hun har brug for, som jeg ingen erfaring har med. Udover blogindlægget arbejdede jeg også videre på certificeringslisten. Ligeså snart man synes, at nu kan der da næsten ikke være flere, så dukker der lige fem mere op. Vi fik også åbnet op for muligheden for at oversætte hjemmesiden. Det kommer til at være mig, der oversætter den i en Shopify-app, der hedder Weglot. Det bliver også spændende at se, hvordan det egentlig fungerer; det er jo noget, jeg faktisk allerede kan.

 

Fredag 6. april

I dag var jeg hjemme ved Charli kl. 9, hvor jeg havde købt lidt lækkert ind i Irma, som vi kunne hygge med i løbet af dagen. Vi fandt ud af at den drikkeyoghurt, jeg havde købt, havde nogle certificeringer, som vi ikke kendte. Jeg undersøgte hurtigt, hvad de betød, og så lavede jeg min første instastory, for at fortælle My Fair Shops følgere om certificeringerne. Det var ret grænseoverskridende, men nu er det overstået, og så er det helt sikkert nemmere næste gang. Derefter kiggede vi hurtigt blogindlægget fra i går i gennem og lagde det op på hjemmesiden. Efterfølgende arbejde jeg på det nyhedsbrev, der helst skulle sendes ud fredag eftermiddag. Det kom til at handle om blogindlægget, jeg skrev i går, og om nye varer i webshoppen. Det lavede jeg i MailChimp, hvilket også er en ny boldgade for mig. Spændende med nye erfaringer, om end små.

 

Weekenden

Weekenden bød på en rigtig spændende og sjov opgave, idet Charlis veninde Louise, der har mærket KENZINA, havde brug for hjælp på Designer Forum. Jeg stod i stand med hende, og det var super grænseoverskridende, for jeg er på ingen måde en smart sælger-type. Eller det viste det sig så, at jeg var. Det gik godt, og vi fik solgt nogle flotte tasker, og jeg blev en stor oplevelse rigere.

 

Man kan se, at mine dagbogsindslag er blevet kortere og kortere over dagene. Det er simpelthen fordi, der har været så meget at suge til sig. Jeg er så opsat på at få det hele med, at jeg bare må smide mig på sofaen om aftenen og fordøje det hele om aftenen. Det er så skønt, og jeg er så taknemmelig for at have fået denne mulighed.

 

Dette indlæg blev lidt langt, men jeg har simpelthen oplevet så meget. I næste uge skal jeg prøve at fatte mig i korthed… måske 😉

 

TAK fordi I læste med! <3