Blog

Interview med Bedremode.nu

Mød Johanne. Hun har en miljø-nørd gemt i maven, går op i bæredygtighed, når hun shopper, og så er hun indehaver af en af Danmarks sejeste blogs! Vi har taget en snak med hende, så I også kan lære hende bedre at kende.

Jeg hedder Johanne og bor på Ydre Nørrebro i Købehavn. Det meste af tiden bruger jeg på at læse fashion production på KEA, eller nusse om tomater og andre planter i vores gård. Men der afsættes også mange timer ugentligt på at skrive min blog www.bedremode.nu samt være på instagram, som jeg især bruger til at opdage nye bæredygtige brands.

 

Hvor lang tid har du blogget og hvad fik dig til at starte en blog?
Jeg har blogget siden April 2015, så godt et år. Interessen for mode der er mere grøn og ansvarlig fik jeg, lige da jeg begyndte at studere på KEA. Jeg kunne simpelthen ikke se mig selv arbejde med mode, medmindre det handlede om at gøre branchen mere ansvarlig. Langsomt begyndte flere og flere veninder at spørge, hvor de skulle shoppe, fordi de syntes det lød fedt med den der “bedre” mode. Derfor startede bloggen – som en shopping guide til mine veninder. Og den tone prøver jeg at føre videre.

 

Hvornår begyndte du at interessere dig for bæredygtighed? Og hvad betyder bæredygtighed for dig?
Jeg tror altid, at jeg har haft en miljø-nørd i maven, og senere blev jeg bevidst på, at der var noget der hed menneskerettigheder og at jeg faktisk syntes, at alle skulle behandles godt. Det er når man kobler de to ting, at man finder min interesse for bæredygtighed – og i mit hoved kan miljø-hensynet og menneske-hensynet ikke skilles ad. Jeg møder ofte folk, som kun tror, at bæredygtighed handler om miljøet og energiforbrug, men for mig handler det også om at passe på alle mennesker der har været med til at lave det.

 

Hvilke tanker gør du dig, når du køber nyt tøj?
Jeg har tre regler, og tøjet skal opfylde minimum en af dem:
1. Det skal være lavet i et materiale som er bedre for miljøet. (fx lyocell eller økologisk bomuld)
2. Det skal være genbrug eller på anden måde brugt før
3. Det skal være lavet under ordentlige arbejdsforhold

Jeg ville helst have mere end én regel opfyldt, men det vigtigste er stadig, at det er noget jeg ved, jeg vil bruge i mange år. Jeg mener, at man stemmer med sine penge, og mine skal derfor bruges på at støtte det jeg gerne ser mere af.

 

Hvilken blogpost på din blog, er du særligt glad for og hvorfor?
Det må stå lige mellem mit indlæg om Tencel, som jeg ved,  at der er rigtig mange der finder nyttigt. Det kan du læse lige HER.

Og så har jeg lavet et indlæg om, hvilke stykker tøj der er lettest at finde bæredygtigt. Det er godt at bruge, hvis man starter med gerne at ville købe noget “bedre”. Det kan du læse lige HER.

 

Hvilke blogs følger du selv?
Jeg følger mange forskellige blogs og det bærer mine anbefalinger også præg af. Jeg kan blive inspireret af det meste.

 

Simpledagbog.dk – som er et roligt og afslappet univers, hvor de små ting i hverdagen hyldes, og der er fokus på fordybelse, altan-liv og økologi.

Nemesisbabe.dk – følger jeg, fordi hun går helt vildt meget i genbrugstøj – og farver. Og det er virkelig lækkert at se på. Ofte kopierer jeg hendes outfits, men skruer meget ned for både farver og mønstre. Inspiration er godt.

Ganskeenkelt.dk – er en blog som jeg har fulgt længe. Her får man en masse tanker om forbrug, og det kan jeg godt lide. Mange gange har vi brug for at stoppe op og tænke over vores vaner og det hjælper denne blog til.

 

Et udvalg af Johannes outfitbilleder, der på aller fineste måde viser, at man sagtens kan se smækker ud og samtidigt være klædt med omtanke for miljø og mennesker.  

Besøg Johannes blog HER.