Blog

Mere end et juletræ…

For rigtig mange vil en jul uden et juletræ være en lidt flad fornemmelse… Heldigvis er der rig mulighed for at få et fint træ hjem, og der er også mange muligheder for at få et økologisk juletræ, juhuuu! Tilbage i 2001 fik de første økologiske juletræer tilladelse til at bære det kendte statskoltrollerede Ø-mærke, og heldigvis er udbyderne af øko-juletræer vokset siden hen.
Hvis du endnu ikke har fået købt dit juletræ, kan du her læse hvor du kan få fingre i et økologisk et af slagsen.

Men også efter juleaften er overstået, kan juletræet bruges – for bare at smide det ud er spild af både resourcer og penge. Så her får du få lidt inspiration til, hvordan dit juletræ kan gøre nytte:

Mange kommuner tilbyder deres borgere, at de kan få skåret deres juletræ til flis til haven. På denne måde får naturen gavn at flisen, dine planter får lidt beskyttelse og du undgår at du smider “guld i containeren”. Du kan også klippe grenene af juletræet og bruge disse til beskyttelse af mere sarte planter, og hvis du ikke lige synes at visne grangrene vil være pæne i din have, så grav dem lidt ned under mulden – så ses det ikke, og det yder stadig beskyttelse.

En anden mulighed er at sætte træet ud i haven igen og nyde det lidt længere – og samtidig hænge fx fuglefodderkugler på eller små nødder til de travle egern. Så vil der med al sandsynlighed komme lidt ekstra liv i haven.

Er du bare en lille smule fingerfærdig, kan du også med lethed lave din helt egen knagerække af træstammen, idet stumperne, hvor grenene har siddet, er gode knager. Du skal blot flække stammen, snitte og pudse lidt hist og her, og slut evt. af med at give den lidt maling eller lak. Voila!

Hvis man har en have, kan det også være værd at overveje at købe et juletræ med fod, så det efter julen kan genplantes udenfor.

Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser! Ungerne kan også bruge grenene til at lave huler, eller der kan måske snittes ting ud af stammen.
Glædelig jul og nyd dit juletræ!