Blog

Modebranchens Etiske Charter – Yes we signed

 

Her på FairStyles har vi selvfølgelig underskrevet Modebranchens Etiske Charter, selvom vi synes det er synd, at vi overhovedet behøver sådan én!

 

Den Etiske Charter er lavet under et samarbejde mellem Danish Fashion Institute og Landsforeningen mod spiseforstyrelser og selvskade. Lige nu er der omkring 75.000 danskere der lider af en spiseforstyrrelse, og et tilsvarende antal har en risikoadfærd, der let kan udvikle sig til en spiseforstyrrelse. Af de 75.000 syge lider 5.000 af anoreksi, 30.000 af bulimi og 40.000 af overspisning. Dertil kommer et ukendt antal, der lider af ortoreksi og megareksi.

 

Formålet med den etiske charter er:
Modebranchens Etiske Charter skal medvirke til at sikre danske modeller bedre trivsel og være med til at skabe aktuel og reel information om spiseforstyrrelser og om de skønheds- og kropsidealer, som bl.a. modebranchen er med til at skabe. Modebranchens Etiske Charter skal desuden medvirke til at højne bevidstheden og påvirke holdningerne i såvel modebranchen som i medierne og i samfundet generelt. Derfor præsenterer charteret en række tiltag og regler, som underskriverne skal følge.

 

Charteret omfatter også mere konkrete tiltag, samt anbefalinger til branchen. Blandt andet en nedre aldersgrænse på 16 år for modeller på catwalken under Copenhagen Fashion Week, samt en henstilling til branchen om at modeller, der arbejder under Copenhagen Fashion Week, skal have løn for deres arbejde.

 

Du kan se listen af underskrivere HER og du kan downloade Modebranchens Etiske Charter HER.