Blog

Place de Bleu

Vi har flere gange kastet lange blikke efter nogle helt bestemte puder og pynte-genstande i en meget karakteristisk blanding af noget sydlandsk håndværk krydset med noget skandinavisk enkelthed – og da vi så gik forbi Place de Bleus stand på Blickfang messen, var vi for alvor solgt. Place de Bleu laver ikke bare de skønneste, fineste og lækreste ting – der er også en god historie bag produkterne.

Place de Bleu er en systue og mødested for etniske minoritetskvinder, hvor disse tilbydes opkvalificering inden for forskellige håndarbejdsteknikker (broderi, strik, hækling mv.), og samtidig får de også undervisning i arbejdsmarkedsdansk. Efter dette forløb bliver kvinderne tilbudt ansættelse på fleksible vilkår, og på denne måde bliver Place de Bleu også en socialøkonomisk virksomhed på sigt.

Place de Bleu udspringer af foreningen Qaravane, som arbejder for at fremme beskæftigelsen og skabe bedre vilkår for etniske minoritetskvinder. Qaravane er skabt på baggrund af initiativ fra FAKTI, Indvandrer Kvindecentret og Kringlebakken, som alle er være- og rådgivningssteder for etniske minoritetskvinder på Nørrebro her i København. Baggrunden for at stifte foreningen var, at mange af de kvinder der kom i foreningerne var i risiko for at miste eller havde mistet deres kontanthjælp, da de ikke kunne opfylde lovkravene om 450 timers ustøttet og ordinært arbejde inden for to år. Baggrunden for at mange kvinder ikke kan opfylde disse lovkrav er deres dårlige dansk, manglende arbejdsmarkedserfaring og at mange er så dårlige fysisk og psykisk, at en arbejdsuge ikke kan være på mere end 10-15 timer.
Qaravane støttes bl.a. af Integrationsministeriets Kvindeprogram samt Det Lokale Beskæftigelses Råd i Københavns Kommune.

Place de Bleus tilbyder både ting til hjemmet, forskellige accessories, og forskellige strik og dekorationer til børn og voksne. Læs mere her