Blog

Politiske Oscar-takketaler

Det kan vidst næppe være gået nogen næsen forbi, at årets Oscar-show løb af stablen i nat, men i år handlede takketalerne om andet end at takke mor og far – talerne blev nemlig brugt til langt vigtige agendaer. Både ligestilling, sortes rettigheder og selvmord var emner, der blev berørt.

 

Især er Patricia Arquette takketale gået viralt, idet hun valgte at slå et slag for ligestilling for kvinder, hvilket Meryl Streep støttede i stor stil.

 

Her er et udsnit af, hvad hun blandt andet sagde:

 

To every woman who gave birth, to every taxpayer of this nation. It’s our time to have wage equality once and for all in the United States of America,” she said, following her run-of-the-mill thank-yous to the film’s cast, crew and her family.

 

Se hele takketalen her:

Også manuskriptforfatteren Graham Moore, der står bag manuskriptet til filmen ’The Imitation Game’, som han vandt sin Oscar-statuette for, brugte takketalen på at fortælle om sit eget selvmordsforsøg som ung.

 

Da jeg var 16 år, forsøgte jeg at begå selvmord, fordi jeg følte mig mærkelig, og jeg følte mig anderledes, og jeg følte ikke, at jeg hørte til. Jeg vil gerne have, at øjeblikket her er for det barn derude, som føler, at hun er mærkelig eller, at hun er anderledes, eller at hun ikke hører til noget sted. Jo, du gør. Jeg lover dig, du gør. Du gør. Forbliv mærkelig. Forbliv anderledes og så, når det er din tur, og du står her på denne scene, så vær sød at give den samme besked videre til den næste, som kommer forbi, sagde han“.

 

Oscar showet blev lige 1000 gange mere interessant! Nu mangler vi bare at se nogle flere bæredygtige kjoler på den røde løber!